Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Behöver bli vassare"

VästeråsIrsta jagar första tvåpoängaren i kvalserien.

Annons

Två poäng på tre matcher mot elitserielagen. Det är VästeråsIrstas facit hittills i kvalserien.

Nu väntar fyra matcher mot allsvenska kollegor och först ut är OVH Helsingborg borta i kväll.

- Vi vet att det blir tufft. De slog Skånela sist och har flera bra spelare. Men vi vet också att vi har minst samma kvalitét i vårt lag som de har, säger VästeråsIrstas Mikael Söndergaard.

27-åringen värvades till VI från H65 inför den här säsongen och fick genast, tillsammans med vännen Johan Brännberg, höga förväntningar på sig.

- Jag tycker att vi gjort det hyfsat båda två. Jag känner mig ganska nöjd. Kvalmatcherna nu har känts bra och jag försöker vara så förberedd jag kan inför allt som händer och känner mig pigg. I det stora hela tycker jag att jag har hållit en hyfsad nivå den här säsongen, säger Söndergaard.

Ni har tagit två av sex möjliga poäng mot elitseriemotstånd. Hur skulle ni stå er i elitserien med det här laget?

- Vi hade haft det tufft med den kvalitén vi har nu, det ser man ju. Så det hade absolut handlat om en kamp för överlevnad. Skulle vi gå upp får vi lite förstärkning och även chansen att spela ihop oss ytterligare så vi borde kunna lyfta oss. Men vi ser ju att vi spelar ganska jämnt med kvallagen från elitserien så det är väl där någonstans vi skulle ligga.

Vad bli nyckeln mot Helsingborg?

- Att vi ser till att komma upp i samma nivå som i de två tidigare matcherna. Mot Ystad hade vi för mycket respekt men sedan har vi spelat bra och de två senaste hade kunnat sluta med vinst lika gärna. Sedan måste vi bli lite vassare i avsluten, vi tar för dåliga avslut och skottprocenten måste upp, säger Söndergaard.

Mer läsning

Annons