Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”En grym besvikelse”

Det skulle ha blivit hans tredje mästerskap. Men Dan Beutler petades från landslagstruppen i går kväll.
– Ett VM på hemmaplan är en dröm för varje idrottare. Det är en grym besvikelse, säger Beutler.

Annons
Det blir inget VM för Dan Beutler. Målvakten petades från landslagstruppen på tisdagskvällen.

Förbundskaptenerna Staffan Olsson och Ola Lindgren har mörkat in i det sista. Två spelare skulle bort ur landslagstruppen före VM-premiären i morgon.

I går kom beskedet från Stenungsund där landslaget laddar. Hallstasonen Dan Beutler och Fredrik Larsson finns inte med i den trupp som anmäls inför mötet mot Chile i morgon i Göteborg.

– Det var självklart inte något lätt beslut, men nu är det taget. Det finns ingenting som säger att de här två spelarna inte kommer in under VM, det är en lång turnering, säger Staffan Olsson till TT.

Landslagsspelarna höll en pressträff efter gårdagens träning – men på den dök Beutler aldrig upp. När VLT talade med honom innan beskedet sa han så här om det skulle bli negativt för honom:

– Vet inte riktigt hur det funkar om jag ska sitta på läktaren under turneringen om man inte kommer med. Har inte tagit ställning till det. Det skulle vara otroligt jobbigt att vara så nära men ändå inte få spela.

Beutler och Larsson fortsätter dock, enligt Ola Lindgren, att bo och träna med landslaget. Två byten får göras i VM-truppen under mästerskapet.

– De är besvikna, men beredda att hoppa in om någon blir skadad, säger Ola Lindgren.

Beutler var kritisk till att förbundskaptenerna väntat in i det sista med att ta bort två spelare.

– Det har varit jobbigt. En osäkerhet när man inte vet hur de tänker. Men nu har det varit så och det är bara att acceptera.

Troligen är hans landslagskarriär över, något som han funderat på en tid.

– Är borta så mycket från familjen, och att etablera sig i en ny klubb tar tid och kraft. Men jag har inte bestämt någonting hur det blir, säger han.

För dagen inte aktuell för VM-spel. Men till hösten väntar spel i ett av världens bästa lag. Efter åtta år som proffs i tyska Flensburg Handewitt lämnar han för Hamburg.

– Kände att det behövdes något nytt. En chans som inte kommer igen.

Annons