Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handbollsstjärnans långa väg tillbaka

Lina Karlsson ser ljuset i tunneln – och opereras på torsdag.

Annons

Men vägen tillbaka är lång – minst sex månaders rehab väntar VI-stjärnan.

– Skönt att det blir av nu för allt har känts så ovisst, säger 27-åringen.

Lina Karlsson upplever utan tvekan sin tyngsta tid som handbollsspelare. Efter succésäsongen 2012/13, då allt gick som på räls med skytteligaseger i elitserien och landslagsuppdrag, har hon den här säsongen haft ett riktigt skadehelvete med en krånglande axel som vägrar läka.

VI-ledningen har hoppats in i det längsta på att Karlsson skulle kunna göra några matcher i slutet men så blir det inte. På torsdag väntar en titthålsoperation för klubbens affischnamn.

– Jag vet inte mer än att det blir en sådan typ av operation och sedan åtgärdar läkarna det som behövs. Framtiden har varit väldigt osäker och det har snurrat många tankar i huvudet. Jag har ju hela tiden hoppats på att kunna spela den här säsongen men så blir det inte. Nu vet jag i alla fall vad jag har att utgå ifrån, säger Karlsson.

Efter operationen väntar sex månaders rehab för att stärka upp axeln och därmed kan hon tidigast vara tillbaka i full träning i september.

– Jag har pratat med min sjukgymnast så jag vet vad som gäller. Lite sjukt egentligen. I höst kommer det att ha varit 1,5 år sedan som jag spelade en handbollsmatch på riktigt.

Tror du att du kan komma tillbaka till den nivå du höll innan skadan?

– Ja, mitt mål är absolut att göra det. Men man ska väl inte ha för höga krav på mig i början när det väl blir dags, säger Karlsson som har kontrakt över nästa säsong.

VI-damerna har den åttonde och sista slutspelsplatsen i besittning, på bättre målskillnad än Eslöv. Lina Karlsson tror att laget fixar det.

– Det avslutande spelprogrammet (fyra matcher kvar) ser bra ut och vi ska kunna ta några av de matcherna.

Mer läsning

Annons