Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon förlänger med VästeråsIrsta

Klubben får behålla en av sina största profiler.

Annons

När intresse från andra klubbar började ramla in i vintras valde VI-målvakten Martina Thörn att säga upp sitt kontrakt för att hålla dörrarna öppna. Men nu kan VLT avslöja att hon,efter att ha övervägt de olika alternativen, valt att skriva ett nytt 1+1 årskontrakt med VästeråsIrsta.

- Det kändes inte riktigt rätt med någon annan klubb. Det handlade aldrig om att jag inte vill spela i VästeråsIrsta utan bara att jag ville se mig omkring lite. Men nu när det är klart känner jag mig lättad och glad, säger Martina Thörn.

Säsongen 2013/14 har inte varit någon dans på rosor som hon själv uttrycker det. Kraven på henne själv har varit höga vilket gjort att hon känt sig spänd under matcherna och inte riktigt presterat. Detta samtidigt som målvaktskollegan och finska landslagsmålvakten Sonja Koskinen tagit jättekliv.

- Även om vi har spelat ihop i många år känns det som att jag och Sonja kommit varandra närmare som målvaktspar nu än någonsin och jag ser verkligen fram emot att fortsätta utvecklas tillsammans med henne.

Efter några års studier tar Martina Thörn examen till våren, och tack vare de villkor hon fått i sitt nya kontrakt kommer hon att kunna jobba deltid, för att kunna satsa hårdare på handbollen.

- Skönt att den möjligheten finns. Jag hade som sagt inte någon särskilt bra säsong och fick ingen bra känsla förrän nu mot slutet och det här gör att jag får en bra chans att kunna ta nästa steg, när jag får lägga mer tid på handbollen, säger Thörn.

Sportchefen Daniel Skipper är också lättad över att Thörn stannar.

- Trots sin ringa ålder har hon ju varit i klubben länge och har egentligen varit tongivande hela tiden. Sedan har det varit så varje gång med Martina att det funnits andra lag som varit intresserade och det gör det extra skönt att hon väljer att stanna hos oss. Att hon och många av de andra gör det ser vi som ett tecken på att de tror på vad vi gör, trots att den här säsongen inte blev som vi hoppats, säger han.

Mer läsning

Annons