Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Irsta HF missar allsvenskan

Irsta HF missar allsvenskan.
Guif vann ödesmatchen med 21–16 i lördags.
- Utan anfallsspel går det så klart inte, säger tränaren Linda Larsson besviket.
(Uppdaterad 17:48)

Annons

Oavgjort hade räckt för att Irsta skulle fixa en allsvensk plats av egen kraft. Det var istället Guif som tog den framför näsan på Irsta.

– Vi missade precis men vi var inte tillräckligt bra. Svårare än så är det inte, säger Larsson.

Bra tryck i Sporthallen i Eskilstuna. Och en bra inledning av västeråsarna som ledde med 4–1. Sen tappade laget initiativet.

– Tror inte att det störde oss så mycket att det var en stormatch och mycket publik. Vi ville för mycket, hade inte tålamodet och så fick de enkla mål på oss.

Irsta var en boll efter i paus (8–9). Sörmlänningarna ryckte ifrån i början av andra halvlek. Och så var det där med Irstas anfallsspel.

– Vi fick tag i bollen i försvaret men sen hände inte så mycket framåt. Åtta mål per halvlek, nej då går det inte, säger Larsson.

Hur det blir till nästa säsong vet hon inte. Larssons kontrakt går ut.

– Vi har inte pratat om det än. Det är mycket som måste redas ut i klubben, och det är ju inte säkert att jag får bestämma själv om jag får vara kvar.

Irsta hade faktiskt en teoretisk chans att nå en plats i allsvenskan trots att laget slutade på sjunde plats i norrettan. Det hängde på en vinst för Sävehofs farmarlag i den södra serien. Om Partillelaget gått till allsvenskan skulle de ha tacket nej till platsen och då stod Irsta på tur.

Nu blev det inte så, och Irsta är kvar i ettan.

– Vi får samla ihop oss den närmsta tiden. Kolla vilka spelare som vill vara kvar, säger Larsson.

Mål, Irsta: Susanna Olsson 4 (2), Malin Lundkvist 3, Lina Pavlik 3, Malin Olofsson 2, Jessica Anderson 2, Sandra Kohlin, Jennie Söderholm.

Annons