Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Nu vet vi hur bra vi kan vara”

VästeråsIrsta-tränaren Martin Boquist hyllade försvarsspelet efter krossen mot Aranäs.

Annons

VästeråsIrstas tränare Martin Boquist tycker normalt inte mycket om att tala om revanschlusta som drivkraft. Men mot Aranäs på torsdagskvällen var det precis vad som drev VI-herrarna i 28-15-vinsten.

-Det går inte att bortse ifrån att vi släppte in 36 mål senast och 15 nu, även om vi egentligen var tröttare i dag. Men i dag var det uppenbart för oss vad som gällde och jo, det handlade mycket om revansch i dag. Det var bra både för mig och för killarna att se detta, nu vet vi hur bra vi kan vara och hur bra vi måste vara, säger Boquist.

Det tog bara ett par minuter innan matchen kändes avgjord. VästeråsIrsta trummade på framåt samtidigt som man visade upp säsongens bästa försvar.

-Så var det nog, sämsta försvaret i förra matchen och bästa nu. Vi var ruskigt bra där samtidigt som Philip Åkesson gjorde väldigt många viktiga räddningar. Så det finns inte mycket att anmärka på där.

Efter förlusten borta mot Aranäs (33-36) har laget tränat stenhårt på försvaret i veckan.

-Vi har haft två längre genomgångar där jag försökt visa hur vi hela tiden måste trycka försvaret fram och tillbaka för att vara täta på båda sidor. Det kostar väldigt mycket energi och det ser bedrövligt ut när man inte klarar det, men i dag var det tydligt hur bra det fungerar, säger Martin Boquist.

Mot överlägsna serieledaren Ricoh har VästeråsIrsta mer eller mindre redan gett upp, men torsdagens två poäng var viktiga i jakten på en kvalplats.

-Vi får svårt att nå Ricoh men om vi fortsätter att spela så här kommer det bli en rolig vår med kval, det är jag säker på. Men faller vi tillbaka i det sämre spelet kommer vi fortsätta dansa kring strecket och då kanske vi inte har i kvalet att göra. Det jobbet vi visade upp i dag är grunden, men vi måste alltid ha det fokuset, den viljan och göra det jobbet, även när det går tungt. Det är där vi haft det lite svårt. När det har gått dåligt har vi börjat tvivla i stället men det får vi inte göra, säger Martin Boquist.

Mer läsning

Annons