Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska VästeråsIrsta till elitserien

Skadade nyckelspelare tillbaka inför kvalet.

Annons

Att det var träningsmatch på schemat syntes tydligt i inställningen hos många av spelarna i VästeråsIrsta när RP Linköping, som förbereder sig för allsvenskt kval, kom på besök till Bombardier Arena. Bortalaget tilläts ta kommandot och VästeråsIrsta tog ledningen i matchen första gången först en bra bit in i den andra halvleken. När slutsignalen ljöd var det ändå VI som stod som segrare med 30-25, men utan att imponera.

-Det var verkligen en riktig träningsmatch och det märktes på båda lagen tycker jag. Vi hade taktiska grejer vi ville testa inför kvalet, vissa som såg bra ut och andra som inte blev så bra. Men i det stora hela genomför vi det okej och får vi dessutom fram viljan och glädjen som ett kval innebär så tycker jag att det känns bra, säger lagkaptenen Daniel Wolf.

En rad av lagets nyckelspelare, som exempelvis vänstersexan Andreas Bamberg och mittnian Johan Brännberg, har varit skadade den senaste tiden, men mot Linköping var alla utom målvakten Philip Åkesson i spel. Han uppges dock vara aktuell för spel på söndag när kvalet inleds hemma mot Ystad.

-Jag tycker att vi har en bra känsla inför kvalet. Vi har mosat på bra på träningarna och många av spelarna som varit borta är tillbaka nu så nivån ökar hela tiden, säger Wolf.

VästeråsIrsta knep den sista kvalplatsen och är därmed sämst rankat i kvalserien och får ses som underdogs.

-Vi ser det som en möjlighet, en rolig grej. Vi möter lag från elitserien och allsvenska lag som slutade bättre än vi men jag vet att vi är tillräckligt bra för att slå dem. Det gäller bara att vi ger oss själva chansen att göra ett riktigt bra kval, säger Daniel Wolf.

Vad blir nyckeln för att lyckas i kvalet?

-I försvaret blir det att vi måste hitta en stabil nivå så att sådana dippar som vi haft i en del matcher inte kommer, och det vet jag att vi kan göra. Sedan måste vi hitta farten i anfallsspelet och bli tunga framåt. Då blir våra skyttar svårstoppade, det har vi sett på träning. Och slutligen måste vi vårda bollen, mot sådant här motstånd har man inte råd att få enkla kontringsmål i baken.

Mer läsning

Annons