Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrällseger för IVH mot Skövde

Plattmatch mot Lugi i söndags. På torsdagen tog IVH-damerna revansch på sig själva – och slog storlaget Skövde med 30-27.
- En urladdning utan dess like, säger tränaren Daniel Skipper.

Annons

IVH har öppnat elitseriespelet bra – men laget åkte på en tung förlust i Lund mot Lugi i söndags.

På torsdagskvällen var siktet inställt på revansch. Och det gick vägen. IVH slog storlaget Skövde med 30-27.

- Det är som natt och dag jämfört med Lugimatchen. Nu visar vi att vi är beredda på att offra en och annan tand för att vinna matchen. Det gjorde vi inte i Lund, säger tränaren Daniel Skipper.

Matchen var jämn i den första halvleken. I paus ledde IVH med 14-13.

Sen kom rycket. Och ett tag ledde hemmalaget med fem bollar. Då började Skövde äta sig in i matchen – och tog sig upp till 24-24. Men det här var IVH:s kväll. Och laget klarade av ett nytt ryck och kunde vinna med 30-27.

Efter matchen hyllade Skipper sin målvakt Martina Thörn – som gjorde flera matchavgörande räddningar i den första halvleken.

- Martina var fantastisk. Försvarsspelet är bra, bortsett från första tio minuterna. Sedan tycker jag att vi löser deras uppställda anfallsspel.

Bästa målskytt i hemmalaget blev Lova Liif med åtta mål. Det var linjespelaren Liif och Elsa Pettersson som var hemmalagets bästa utespelare.

Matchfakta

IVH Västerås - Skövde HF 30-27 (14-13)

Mål

IVH Västerås: Lova Liif 8, Elsa Pettersson 7, Fatima Malic 5, Elin Lindén 5, Sofia Hallin 3 (1), Ellinor Eriksson 1, Gabriella Skogsberg 1

Skövde HF: Erica Widell 7 (2), Linda Cadario 4, Therese Wallter 4, Sofia Olofsson 3, Karin Nydén 3 (1), Michaela Ek 2, Anna Larsson 2, Lovisa Henriksson 1, Caroline Aronsson 1

Publik: 518

Annons