Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelmotorns sköna höstavslutning

Formstarkt Ystad på besök. Då visade spelmotorn Johan Brännberg och hans VästeråsIrsta karaktär och vann med 33–25 (19–11).
– Nästintill en fulländad insats, säger Johan Brännberg som också blev målbäst.

Annons

Ystad kom till matchen med dubbelseger i dubbelmötet med OV Helsingborg.

– De hade gjort två jättebra matcher innan, samtidigt som vi vann stort mot dem senast. Det är lätt att underskatta dem då, säger Brännberg och fortsätter:

– Men vi har jobbat mycket i veckan med att komma över den spärren och vi löser det riktigt bra.

Han inledde med ett missat skott direkt i matchinledningen. Därefter skakade mittnian och dirigenten Johan Brännberg av sig det och pricksköt från distans.

Efter halva matchen hade han stått för sex fullträffar och blev punktmarkerad direkt efter halvtidsvilan.

Men efter att Andreas Flodman, som liksom Brännberg noterades för åtta mål, nätade direkt efter halvtidsvilan så upphörde punktmarkeringen.

– De fick inte den utdelning de ville ha på det och vi löste upp det riktigt bra, säger han om varför punktmarkeringen uteblev.

Vid det laget var det bara en transportsträcka kvar till två nya poäng. VästeråsIrsta hade gjort sin hemläxa och dragit ifrån rejält.

– Vi hade inställningen att om de skulle komma hit med minsta lilla mättnadskänsla så skulle vi äta upp dem. Det tycker jag att vi gjorde, säger VI-tränaren Martin Boquist.

Hur högt håller du den här insatsen?

– Det här var en bra dag på jobbet. Jag tyckte Ystad stod upp ganska bra. Men det är klart, det är alltid skönt med tanke på att det är julledigt nu, säger VI-tränaren Boquist som återupptar träningen med VI den sjätte januari.

Mer läsning