Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VästeråsIrsta hotade topplaget

VI orkade hänga med Skuru i 45 minuter. ”Bättre än förväntat.”

Annons

När VästeråsIrsta och Skuru möttes tidigare den här säsongen blev det en förkrossande Skuruseger med 35-20. På onsdagen i Bombardier Arena såg det helt annorlunda ut.

Hemmalaget stod för säsongens kanske bästa försvarsinsats samtidigt som målvakten Sonja Koskinen fortsatte sitt storspel från Höörmatchen och VästeråsIrsta kunde hålla jämna steg med tabelltvåan i 45 minuter.

-Vi spelade riktig bra, kanske bättre än man kan förvänta sig, i 45 minuter. Sedan blev vi nog lite trötta såg det ut som. Tidigare har vi spelat bra i kanske 23 eller 30 minuter i matcherna så det var ju ett steg framåt men samtidigt pågår en handbollsmatch i 60 minuter och så länge orkar vi inte hålla fokus än så länge, säger tränaren Erik Larholm.

Larholm var tränare för just Skuru förra säsongen, men var inte imponerad av sitt gamla lag.

-De har fler bra och mer rutinerade spelare på varje position än vi har och att vi kan hota dem som vi gör är egentligen ett underbetyg för dem. De borde kunna slå oss med 15 bollar om man ser till trupperna så med facit i hand gjorde vi det väldigt bra i dag även om vi lät det bli avslaget för tidigt, säger han.

Matchen slutade 21-28.

Mål VästeråsIrsta: Alexandra Bjärrenholt 4, Elin Lindén 4, Hannar Barrögård 3, Jennifer Carlsson 3, Annica Bernesund-Johnsson 2, Malin Lundqvist 2, Miranda Larsson, Ellenor Åström Nilsson, Sofia Olofsson.

Mer läsning

Annons