Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VI föll i sista sekunden

Skånelaspöket fortsätter att förstöra för VästeråsIrsta.

Annons
Andreas Bamberg.

Skånela hade sex raka vinster i tävlingssammanhang inför söndagens möte i Märsta i kvalet till elitserien.

Matcherna brukar vara jämna historier, så även denna. VästeråsIrsta började starkast och gjorde ett litet ryck. Därefter kom Skånela i kapp och lagen spelade jämnt sett till antal mål.

Med två minuter kvar var VI på väg mot seger efter att Andreas Bamberg satt 27-26 på straff. Men Skånela kvitterade och med en minut kvar så matchen ut att gå mot ett kryss.

Då hände det som inte fick hända för VI. Daniel Grönvalls visades ut med en sekund kvar av matchen och Skånela fick chans till ett enda skott. Ett skott som Jesper Östlund satte bakom Philip Åkesson i matchens absolut sista sekund och Skånelas sjunde raka seger mot VI var ett faktum.

VI-målvakten Philip Åkesson var vansinnig efter matchen.

-Jag anser att vi blir bestulna på två poäng. Det känns patetiskt att skylla på domarna men det var katastrof i dag. Vi blev totalt bortdömda de sista 30 sekunderna. Vi får ingenting när de river ner Jonas Daglund när han redan kommit igenom medan de får flera frikast och en utvisning på Grönvalls som är helt sjuk och sedan får de in bollen. Katastrof, säger han.

På torsdag möts lagen igen, nu i Bombardier Arena.

-Jag tycker att vi spelade bra stundtals och dåligt stundtals. De perioder när vi tappade var oftast när vi slutade spela som ett lag och var mer individuella, så vi behöver jobba som ett lag i 60 minuter, säger Philip Åkesson.

Målskyttar VI: Mikael Söndergaard 5, Jonas Daglund 4, Andreas Bamberg 4, Daniel Zachrisson 4, Daniel Grönvalls 3, Andreas Flodman 3, Johan Brännberg 3, Daniel Wolf.

Mer läsning

Annons