Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VI körde över Spårvägen

VästeråsIrsta visade klass i rekordtidig träningsmatch.

Annons
Sara Frejd

Den gångna säsongen blev tung för VI-damerna som drogs med mycket skador och till slut tvingades kriga för sin fortsatta elitserieexistens i ett negativt kval. Sedan dess har flera tunga namn meddelat att de slutar spela eller lämnar klubben.

- Så är det absolut, det var tunga namn. Men samtidigt får man tänka på att varken Jonna Gustafsson eller Elsa Pettersson spelade särskilt mycket på grund av skador, säger sportchefen Daniel Skipper.

Dessa, samt linjespelaren Annica Bernesund-Johnsson har hittills ersatts med återvändaren Viktoria Högström Unell från Skånela (linjespelare) och niometersspelaren Sara Frejd som kom från allsvenska RP.

- Jag tycker att det har fungerat bra och att de acklimatiserat sig i gruppen. Viktoria kommer ju från elitserien och när vi får in bra spelare i truppen blir naturligtvis träningarna bättre. Sara tar för sig mer än vi trodde och kommer nog bli ett utropstecken under säsongen. Sedan har vi plockat upp en hel del yngre tjejer från våra egna led och de har också börjat bra. Vi kommer att ha fler spelare att gå runt på. Kanske blir topparna inte lika höga i år men dalarna blir heller inte lika djupa, säger Skipper.

Förhoppningar finns naturligtvis också fortfarande på att Lina Karlssons axel ska vara helt läkt så att hon ska kunna spela den kommande säsongen.

- Hon är med och tränar lite, men nu kör hon med vänstern. Det kommer nog dröja till i augusti innan hon kan börja testa axeln på allvar. Då får vi se.

I går kväll ställdes nya, ännu yngre, VästeråsIrsta mot Spårvägen i en rekordtidig träningsmatch. Och krossade slutspelslaget med 33-23. Nyförvärven satte 5 (Högström Unell) respektive 3 mål (Frejd).

- Skitroligt att vara tillbaka igen i moderklubben. Det här får vi vara nöjda med. För egen del var det lite rörigt bakåt i dag men framåt var det riktigt bra men det kommer lossna ännu mer när vi får träna mer ihop, säger Viktoria Högström Unell.

I dag tränar laget gemensamt för sista gången innan de går på sina individuella träningsscheman.

- För min del betyder det löpning, haha. Jag behöver bli snabbare i fötterna så det blir en månads fokus på det, säger Högström Unell.

Mer läsning

Annons