Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VI krossade H43

VästeråsIrsta hade inget att spela för. H43 spelade om en elitserieplats.
Då körde VI över Lundalaget.
- Så skönt. Äntligen spelade vi som ett lag, säger målvakten Philip Åkesson efter 35-26.

Annons

Ödsligt på läktaren i Bombardier Arena och elitseriechansen bränd. Men VästeråsIrsta reste sig efter fyraraka försluster och skickade hem skåningarna med en svidande storförlust.

-Alla var med och levererade. Ok, alla var kanske inte jättebra men tillsammans fungerade det väldigt bra, säger Åkesson.

Lika i paus men efter några minuter hade VI ryckt till 22-19. Åkesson stängde igen och försvaret var aggressivt. När VI fick lägen tryckte de i anfallen och H43 hängde inte med. VI hotade från samtliga positioner.

Ledningen växte hela tiden och i slutet hade H43 ingenting att komma med. VI öste på väg mot slutsignalen till den första hemmavinsten i kvalserien.

I förra veckan förlorade laget med tio bollar hemma mot OV Helsingborg. Obegripligt sett till matchen i kväll.

Lättare att spela när det inte gäller något?

-Frågar du mig är det aldrig så. Det får inte vara så. Men som jag sa, laget följde planen och vi gjorde det tillsammans. Då är vi väldigt bra, men det gäller att få det att stämma samtidigt och det är inte alltid så enkelt har vi märkt.

VI-tränaren Martin Boquist var nöjd efter matchen samtidigt som han var besviken.

-Det svider att vi inte är med in i sista omgången (mot Ystads IF på lördag). Vi har gjort fem bra matcher i kvalserien och fyra riktigt dåliga och det räcker helt enkelt inte, säger han.

Kvalserien

VI-H43 35-26 (15-15)

Mål, VI: Johan Brännberg 7, Jonas Daglund 7, Mikael Söndergaard 7, Andreas Bamberg 5, Daniel Wolf 5, Daniel Cederroos 3, Anton Andreasson.

Publik: 98.

Mer läsning

Annons