Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VI protesterade förgäves

VästeråsIrstas protest togs aldrig upp. Den kom in försent, enligt Handbollsförbundet.
– Det var väntat. Vi släpper det här för nu, säger sportchefen Andreas Jansson.

Annons

Protestkommittén konstaterar att VI:s protest mot Skånelas sista mål i söndags kom in för sent. Den skulle ha anmälts 60 minuter efter slutsignalen, men VI lämnade in en skriftlig version dagen efter utan att först ha gjort en formell anmälan.

VI tolkade alltså protestförfarandet annorlunda än Handbollsförbundet. Klubben ansåg att den hade 24 timmar på sig efter slutsignalen.

– De slapp ta ställning till sakfrågan och gör i stället formalia av det. Men det var väntat. Det tråkiga är att vi som förening måste ansvara för att bevisa felaktigheterna. Det är väldigt otydligt vad som gäller, säger Jansson.

Frikastet som Skånelas Jesper Österlund gjorde 28–27 på i sista sekunden blev matchavgörande. VI ansåg att lagkamrater stod för nära Östlund när han sköt vilket inte är tillåtet i slutet av en match och krävde att slutresultatet skulle bli, 27–27.

– Det är ett solklart regelfel. Tyvärr straffas vi för att domarna inte kan reglerna, säger han.

VI har möjlighet att överklaga till riksidrottsnämnden inom tre veckor.

– Vi släpper det här för nu. Vi får se längre fram hur vi resonerar.

Torsdag eftermiddag möts lagen igen i Bombardier Arena. Jansson säger att ledare och spelare förutom han själv inte lagt någon energi på de här turerna. Efterspelet kryddar dock den redan så heta matchen. Jansson poängterar att det här inte har något med Skånela att göra.

– Vi ska ut och göra en kanonmatch. Bättre 6 mot 5-spel och bättre tryck i andrafaskontringarna. Då vinner vi, säger Jansson.

Mer läsning

Annons