Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zachrisson tog Västerås enda OS-medalj

Här tar Irstaprodukten Mattias Zachrisson emot OS-silvret i London.

Annons

Västerås enda OS-medalj i London 2012 gick till en emigrant.

Mattias Zachrisson lämnade Västerås för Eskilstuna efter studenten 2009, men lämnade moderklubben Irsta (där han spelade under 13 år i pojklaget) till förmån för Guif redan två år tidigare.

I klubblaget har han varit med och förlorat två SM-finaler.

Nu kan ”Zacke” addera ännu en silverpeng till samlingen.

- Men den här tror jag han är jättenöjd över, säger Mattias storebror Daniel Zachrisson, till vardags lagkapten i VästeråsIrsta, till vlt.se.

Högernian kallades in till OS-finalen sent i fredags kväll sedan Dalibor Doder skadat sig. Zachrisson fick dock ingen speltid i finalen, som Frankrike vann med 22-21.

– Ja, det här har jag ju inte kämpat för men jag har ju varit med i alla förberedelser under sommaren. Härligt att komma direkt in i en OS-final, säger ”Zacke” till TT.

Blågult kämpade frenetiskt och gjorde en suverän försvarinsats matchen igenom. Men det räckte inte hela vägen.

- Det här är lite overkligt på något sätt att se brorsan stå där med silvret… Men jag är så klart jätteglad för hans skull. Hela laget har gjort en stor bragd, att de ens tog sig förbi kvarten var en jätteprestation, säger Daniel som såg matchen på TV tillsammans med lagkamraterna i VI på ett hotell i Borlänge.

Elitserielaget har varit på gemensamt träningsläger tillsammans med damlaget i Idre i helgen.

- Handbollsintresset har inte varit så här stort sedan "Bengan Boys" glansdagar för tio år sedan. Och kan det hålla i sig i vinter så hoppas jag självklart att intresset för elitserien också ökar, säger Daniel Zachrisson.

Läs mer om Sveriges silverbragd i måndagens VLT.

Mer läsning

Annons