Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handbollsdag för tjejer

Flickhandbollen i Tillberga är på frammarsch. I helgen introducerade TIK ett nytt koncept – Handbollens dag, enbart för tjejer.
– Förhoppningsvis är det en ny tradition, säger Anders Flodström.

Fotbollen har sedan länge haft sin dag. Och nu ansåg Tillberga IK att det var dags för flickhandbollen att få en också. En heldag i Tillberga sporthall blev resultatet. Flickor födda 04 inledde dagen och damlagen fick avsluta den. Tränare och arrangemangsansvarige Anders Flodström är nöjd med premiären.

– Det har gått jättebra. Det är första gången vi kör det här, och förhoppningsvis är det en ny tradition, säger Flodström. Och fortsätter:

– Vi har haft ett utvecklingsarbete och en liten nystart i föreningen och nu vill vi visa upp klubben. Meningen är att försöka bygga upp klubbkänslan, låta tjejerna visa upp sig och visa att vi är en klubb som är på gång.

Att de flesta i Västerås som är sugna att börja spela handboll vänder sig till klubbar som Irsta HF och IVH Västerås har varit mer eller mindre en självklarhet – men i framtiden ska det även finnas en till storklubb att välja mellan menar Flodström.

– Vi vill bli så attraktiva att vi blir ett självklart val, och vi är på god väg. Vi har jobbat ihop med SISU där vi bygger värdegrunder, mål och handlingsplaner, så den sidan är klar och nu gäller det bara att få ut det i verksamheten.

– Det är inte på blodigt allvar resultatmässigt i vår förening. Men det är som på en arbetsplats, känner man sig trygg i sin roll och har roligt kommer resultaten. Elitsatsningar finns det så klart andra klubbar som är bättre på, men vi vill vara en bra handbollsskola, säger han.

Trycket mot TIK har ökat – något som Flodström inte ser som en tillfällighet.

– Vi får in mycket äldre tjejer, 93:or och A-lagsspelare och jag ser framför mig att vi ska bli mycket större, framförallt på ungdomssidan.