Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Händer i veckan

Här får du hela veckans program.

Måndag: Gunnar Eriksson, kördirigent och professor, föreläser om körimprovisation ”för att ge de närvarande fina verktyg till att fortsätta leka med denna form i fortsatt musicerande.” I lilla salen på Västerås konserthus.

Tisdag: Merete Mazzarella, professor emeritus och författare, kommer till Stadsbiblioteket och berättar om Zacharias Topelius med utgångspunkt i sin bok Ingen saknad, ingen sorg – en dag i Zacharias Topelius liv.

Tisdag: Vardagsfilmaren Wim Postuma visar film under temat Viksäng på 1960-70-talen. I hörsalen på Karlsgatan 2.

Onsdag: Introduktion på Konstmuseet. Femton minuter om utställningen Rocky i Västerås.

Onsdag: Ove Bring, professor emeritus i internationell rätt, föreläser om De mänskliga rättigheternas väg genom historien och litteraturen, utifrån sin bok med samma namn. På Stadsbiblioteket.

Fredag: Vinden il som inte hittade hem - en musiksaga med Lina Rolf, rytmik- och sångpedagog på Västerås musikskola. På Stadsbiblioteket, från 2-5 år.

Lördag: Kamus spelar kammarmusik. Den här gången Mozart och Haydn, vars cellokonsert i D-dur framförs med västeråssonen Peter Törnblom som solist. På Konserthuset.

Lördag: Hyllningskväll för rockbandet Dire Straits, med tributebandet The Sultans of swing, bestående av Stefan Jonsson, Ola Johansson och Janne Ståhl. På Konserthuset.