Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hanna Pettersson årets spelare

Sent på onsdagskvällen avslöjade innebandyförbundet vilka spelare på dam- och herrsidan som fått den prestigefyllda titeln ”Årets spelare 2010/2011”. På damsidan blev det Rönnbymålvakten Hanna Pettersson som fick priset.

- Adrenalinet kom och kroppen började pirra, jag blev både glad och överraskad för det här trodde jag inte, säger Hanna Pettersson till förbundets hemsida om känslorna när hon fick reda på att hon vunnit.

Juryns motivering till att Hanna Pettersson är årets spelare lyder:

"Hanna Pettersson har utvecklat sitt säkra, trygga och stabila spel i målet. Hon gör sig oerhört stor i en-mot-en-situationer och sätter press på motståndaren. Hon har fantastiska utkast och med sin aktiva inställning styr hon upp försvaret. Hanna har med eftertryck visat innebandysverige vem som är nationens bästa målvakt, inte minst genom att hon denna säsong haft en större arbetsbelastning i klubblaget. Vid sidan av planen visar Hanna Pettersson ett stort ansvar och har en social och utåtriktad personlighet som gör henne till en värdig och viktig representant för svensk innebandy."

Tidigare på onsdagen blev det också klart att Pettersson, tillsammans med lagkamraterna Karolina Widar och Sanna Scheer blivit utsedda till årets målvakt, center och back av tidningen Innebandymagazinet.