Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hans G Erikson: Det är kultur-utbudet för vuxna jag kritiserar

I inledningen av min artikel ”njugghet bromsar kultur-livet” beskriver jag de rödgrönas många insatser för ungdomar och avslutar med; ”en prioriterad fråga som satsning på barns och ungdoms fritid lyfts fram”.

Jag skriver vidare; ”givetvis är alla här nämnda satsningar och priorite-ringar värdefulla för det uppväxande släktets väl-levnad som för ungdomens framtida trivsel i samhället”.

Jag uttrycker även min uppskattning över ”att barn och ungdomar har i dag stora möjligheter att kunna ägna sig åt sina special-intressen”. Jag tycker därför inte att min text kritiserar de rödgrönas ungdomssatsningar.

Det jag kritiserar i artikeln är det undernärda kultur-utbudet för vuxna som ungdomen kommer att få känna av med tiden. Det är när ungdomen vuxit upp som de ”möts av en ekonomisk njugghet som bromsar möjligheterna för ett fortsatt rikt och varierat kulturliv”.

Så till slut satsningenpå Sinfoniettan. Västerås-alliansen anklagas här av Margareta Israelsson för ekonomisk njugghet. Men vad gjorde de rödgröna i kommunstyrelsen i budgetarbetet inför 2012? Jo, röstade emot sitt eget förslag om påbörjad uppgradering av orkestern!

Här kan man snacka om ”att bromsa ett rikt kulturliv” för såväl unga som äldre.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel