Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hans Jansson (V): Hyrsjuksköterskor felciterade, missförstådda eller vad?

Jag kan till viss del ge er rätt i att politiker borde sett vart det var på väg tidigare.

I början av 2000-talet hade jag en debatt på insändarsidan i VLT om problematiken med hyrpersonal. Jag fick svar av dåvarande landstingsstyrelseordföranden (M) att det inte var något problem och att självklart skulle alla kunna jobba som hyrpersonal.

Nej, det är inte ert fel att det finns bemanningsföretag, det är möjligheten för företag att göra stora vinster ur välfärden som är problemet. Vi som parti är emot att vinster/överskott tas ut ur välfärdssystemet istället för att återinvesteras.

Det är möjligheten för företag att göra stora vinster ur välfärden som är problemet.

Så det är inte ert fel att det ser ut som det gör. Men, att ni så envetet försvarar systemet måste läggas på er.

Jag måste erkänna att jag känner mig något förvirrad vad gäller er argumentation. Grundat på vad som stod i VLT den 9 januari så förstår jag inte dementin den 16 januari.

Menar ni att det som stod i artikeln var osant i så fall är det nog inte reaktionerna på artikeln utan hur innehållet såg ut som är problemet. Vore intressant att veta vad som är direkta felaktigheter i vårt debattinlägg.

Vore intressant att veta vad som är direkta felaktigheter i vårt debattinlägg.

Den 9 januari kunde man läsa följande i VLT.

Jessica Geidemark och Isabelle Kollarja är två av många hyrsjuksköterskor som jobbar i den västmanländska vården och de ser bara fördelar, betydligt högre lön och bättre arbetstider. Båda har valt att vara lediga på julafton och möjligheten att själv kunna bestämma var och när man vill jobba var en av anledningarna till att de för tre år sedan sade upp sig från fasta sjukskötersketjänster. En annan var lönen.

Några planer på att sluta som bemanningssjuksköterskor har de inte.

”– Nej, det blev jättebra, jag förstår inte hur någon kan jobba på något annat sätt, säger Jessica. ”

Den 16 januari står följande.

”Artikeln får oss att framstå som egoister, som bara jobbar när det passar oss, för en mycket högre lön än våra regionanställda kollegor, trots att de får göra det tunga jobbet. Detta stämmer naturligtvis inte, vi har precis samma arbetsuppgifter som den ordinarie personalen. Arbetsuppgifterna fördelas lika mellan alla som arbetar respektive pass.”

Ja, som synes ovan var det vad som stod i artikeln att ni sagt, men det stämmer då inte?

Hans Jansson (V)

regionråd i opposition

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel