Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hans veteran vann flera priser under Summer Meet

Artikel 71 av 74
Summer Meet 2017
Visa alla artiklar

Under Summer Meets sista dag korades vinnarna i årets bilbedömning. Ulf Kusendal kammade hem förstapriset i två prestigefyllda kategorier.

Bilbedömningen som pågick i dagarna två under Summer Meet delades upp i åtta kategorier och ett flertal specialpriser därtill. En av specialarna var Best in show – där även priset ter sig lite annorlunda.

Förstapristagarna i övriga klasser fick motta en kruka från Skultuna Messingsbruk, gratis hotellnätter under nästa års Summer Meet och en summa bensinpengar för att underlätta färden till Västerås.

Men för Ulf Kusendal från Kvissleby som vann Best in show väntar också en plats i rampljuset. Hans vinnarbil, en Buick Super Riviera från 1952, kommer att fronta reklam för Summer Meet 2018. Bland annat ska bilen synas på träffskylten tillsammans med Miss Västerås Summer Meet 2017.

– Jag har knappt tagit in det än. På hemvägen satt jag och funderade och kom fram till att det här är det största priset jag vunnit någonsin, säger Ulf Kusendal.

Och priserna är många, särskilt för Rivieran. Utöver Best in show tog bilen hem förstapris i customklassen – två vinster Ulf Kusendal knep även under Power Meet förra året. Bilen vann bland annat också Sveriges snyggaste bil 2016 samt Skandinaviens flotteste bil 2016.

– Den här bilen är ett projekt jag jobbat med i tio års tid. Det blir ett par utställningar till, men sedan vill jag komma med något nytt.

Finbilscruisingen vanns av Jan Johansson – som inte heller är någon nykomling. Han har tidigare kammat hem pris i kategorin Folkets val under Power Meet.

Västerås stads specialpris delades ut av kommunalrådet Anders Teljebäck, (S), och gick till Johan Törnqvist.