Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hansdotter tappade i andra åket – långt efter täten i premiären: "Var på håret vissa gånger"

Som bäst blev det en 14:e plats i storslalom i fjol.
Efter det första åket i dagens premiär i österrikiska Sölden var Frida Hansdotter tolva – men tappade i andra och blev 21:a.
– Jag tycker att Frida ska vara väldigt nöjd, säger SVT:s expert Pernilla Wiberg.

Storslalom är inte Frida Hansdotters favoritgren och i fjol kvalade hon bara in till andra åket vid tre av totalt åtta tillfällen.

I dagens storslalompremiär i Sölden gick stjärnan i mål som tolva efter första åket.

– Det kändes okej. Nu ska jag gå ut och köra järnet och försöka få med mig ännu mer fart. Jag hoppas göra ett till helt okej åk, då vore jag nöjd med dagen, sa 31-åringen inför andra åket.

Där tappade hon något mot slutet och korsade mållinjen på tiden 1.57,94 – i det läget en eflteplats.

Men när alla åkare var färdiga hade hon halkat ner som 21:a, nästan tre sekunder bakom segrande tyskan Viktoria Rebensburg.

– Jag tycker att Frida ska vara väldigt nöjd. Det var på håret vissa gånger att hon skulle ställa sig på innerskidan, men hon fixade det, säger SVT:s expert Pernilla Wiberg.

Sara Hector var bäst av svenskorna och hade pallkänningar efter första åket med en fjärdeplats. En kostsam miss i andra gjorde att hon slutade på en delad niondeplats. Estelle Alphand blev näst bästa svenska med en 14:e plats i sin första tävling för Sverige.

För amerikanskan Lindsey Vonn blev det fiasko och storstjärnan åkte ut redan efter första åket i sin första start i storslalom på nästan två år.

Läs också: Svenska landslagets nya dräkt – lila i stället för blågul: "Säkert en vattendelare ute i stugorna"