Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Appelgrens oväntade hyllning

Storseger med 7–1 mot Oskarshamn.Då valde Andreas Appelgren att hylla – publiken.– Stödet från den nya klacken betydde oerhört mycket, säger VIK-tränaren.

Andreas Appelgren inledde presskonferensen med att ösa beröm över den nybildade hemmaklacken på ”andra sidan”. Alltså inte den vanliga ståplatssidan.

VIK-tränaren berättar att han var osäker på hur stämningen skulle vara i arenan efter fiaskot i Haparanda i måndags då VIK föll med 2–5 mot Asplöven.

– Det har varit mycket skriverier de senaste dagarna, även i kvällstidningarna. Det har varit lite tryck på oss. Vi var lite oroliga över hur vi skulle tas emot här i arenan.

– Den nya klacken fick även med sig resten av publiken. Jag vet inte vilka det är men starkt av dem. Det var en oerhörd energiboost, säger Appelgren.

LÄS MER: Allt om målkalaset.

Se ÄVEN: Forwarden som fortsätter leverera.

Förvånad över att ni sätter sju mål mot ett topplag?

– Egentligen är jag inte det. Jag vet att det finns där. När det ställs på sin spets har vi vunnit även tidigare. Då vet jag att spelarna kan prestera. Även om jag inte räknade med att det skulle bli 7–1.

– Vi har ju skapat oerhört med lägen i många tidigare matcher men inte fått dit puckarna. Det fick vi nu.

Nu har VIK bara två poäng upp till playoff med två matcher kvar.

– Vi sätter press på de ovanför. Det finns fortfarande en bra chans.