Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Centerns manifest

Skola, fler kolonilotter, trygghet och miljö står högt på listan över Centerpartiets visioner.

Annons

På onsdagen presenterade Lars Kallsäby, kommunalråd och Centerpartiets gruppledare i Västerås, och Monica Stolpe-Nordin, vice gruppledare ett kommunalt handlingsprogram för de kommande fyra åren.

- Vi vill ha en miljövänligare kommun, mer decentraliserad, nya lärmiljöer och där ett kännetecken är att alla kommunens delar ska synas, berättade Lars Kallsäby.

Om Centerpartiet får makt att bestämma efter valet kommer ett mångfaldsråd att inrättas, ett råd som ska samla näringsliv, offentlig sektor och ideella krafter för att göra integrationen bättre.

- Vi vill ha en mer spännande utveckling, det ska inte bara vara en myndighetsfråga, sa Monica Stolpe-Nordin.

Vad som blir verklighet av programmet beror på hur många röster partiet får i valet i höst, och vad förhandlingar med andra allianspartier lämnar kvar.

Vad kommer ni inte göra avkall på?

- Vi kommer vara tuffare när det gäller att ha en syn på hela kommunen, både långt utanför, på stadsdelarna och innanför Cityringen, säger Lars Kallsäby.

Detta ska yttra sig så att beslut ska överväga hur hela kommunen påverkas och hur enskilda stadsdelar påverkas.