Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är nya VSK Swish-planerna

Konceptet blev att räkna med 2015. Nu berättar VSK Swish-generalen Anders Tengström om den fortsatta satsningen inför 2016.- Nu vill vi försöka försvara vår investering, säger han till vlt.se.

Fem dagar har gått sedan 3 868 personer såg VSK Fotboll dundra in 4–2 mot Södertälje och säkra sin ranking som nummer ett i Västmanland.

Värvningsprojektet – ett av flera från VSK Swish – som sattes i rullning i början av juni vände allt för Grönvitt.

- Vi slutade trea i hösttabellen så det går inte att klaga på resultatet. Alla har sett potentialen det här laget har. Det har varit en fröjd att se spelet. Vi har verkligen spelat ut med kraft och fart, säger Anders Tengström som är mannen bakom VSK Swish.

Projektet både räddade och lyfte Grönvitt 2015 – och det kommer inte att stanna där. Satsningen inför 2016 är redan igång.

- Vi har en kampanj igång nu som passerade 160 000 kronor i går. Jag har faktiskt redan lovat VSK att de kommer att få in 200 000 från den insamlingen, säger Tengström.

- Det gäller att våga vara lite modig. Det är ingen idé att börja samla in pengarna i mars, det är nu de behövs för att kunna hjälpa till med spelartruppen.

Så den kampanjen som pågår nu är för att skjuta till pengar till lönebudgeten? Ja, precis. Nu har jag ingen insyn, men jag antar att klubben inte kan sätta någon större spelarbudget än förra säsongen. Så vi vill hjälpa till där.

- De spelarna vi köpte in i somras presterade väldigt bra och nu vill vi försöka försvara vår investering genom att behålla så många som möjligt.

Tengström flaggar för att det snart kan bli ytterligare en kampanj. Som kommer gå ut på att finansiera en utvald toppspelare, vilket mycket väl kan vara någon av de spelarna som levererade under hösten.

- Jag kommer gå ut med en fråga till alla som varit med och swishat gällande att sponsra en utvald spelares lön under 2016. Det ska vara en toppspelare och då lär det handla om cirka 175 000 kronor för en säsong med skatt och sociala avgifter.

– Det blir i så fall en lön på cirka 11 000–12 000 kronor vilket är en topplön i division 1. Vilken spelare det gäller är inte bestämt ännu, säger Tengström.

Ska VSK på allvar satsa mot superettan måste Swishprojektet vara en av flera intäktskällor.

- Jag tror och hoppas att företag och andra privatpersoner sett vilken potential VSK har nu och att fler vill vara med och investera i klubben.

- Nu spekulerar jag bara, men för att kunna behålla alla toppspelare från årets trupp kan jag tänka mig att det behöver komma in någonstans mellan 700 000 till en miljon.

Här swishar du:

VSK FK officiella fundraising SWISH 0761167800

BANK 5380 10462 22  #Framtidsswishen 300tkr

STATUS 155 563:-

(Info från VSK Swish hemsida)

Här kan du swisha

Från VSK Swish hemsida:

VSK FK officiella fundraising

SWISH 0761167800

BANK 5380 10462 22

 #Framtidsswishen 300tkr

STATUS 155 563:-