Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är VLT:s nya e-tidning – logga in och se alla förbättrade funktioner: "Bara början på en spännande utveckling"

Vill du dyka ned i arkivet, klicka upp artiklar i ett läsvänligare format eller vill du få innehållet uppläst?
Välj själv!
Här är alla nya funktioner i VLT:s e-tidning.

Från och med den här veckan ligger VLT:s e-tidningar på en ny och modernare plattform. Det gäller både webbversionen som du hittar på etidning.vlt.se och e-tidningsappen som du kan hämta antingen från Appstore eller Google Play.

Med plattformsbytet och uppgraderingen av appen kommer också en rad smarta funktioner som förbättrar din läsupplevelse.

Här är några exempel:

# Förbättrat artikelläge, där du kan klicka upp artiklar till ett läsvänligt format. Här kan du också välja typsnitt och textstorlek efter egna önskemål.

# Ett arkiv med alla tidningar från i år.

# En artikellista där du kan snabbt få en översikt över tidningens innehåll.

# En talsyntes, så att du kan få artiklarnas innehåll upplästa.

# Förbättrad zoomfunktion av tidningssidor.

# Utökad bokhylla med tillgång till bilagor och tilläggsprodukter.

# Möjlighet att bläddra med hjälp av fingersvep på surfplattor och mobiler, samt med piltangenter på dator.

# Möjlighet till utskrift och delning till sociala medier.

– I grunden är det den vanliga papperstidningen i digital form precis som tidigare. Men det finns en rad nya funktioner, till exempel ett förbättrat artikelläge för smidigare läsning där man också kan ställa in önskad textstorlek och typsnitt och se en lista över dagens artiklar. Läsläget är en stor förbättring och det finns nu på alla våra titlar, säger Bjarne Frykholm som är produktägare för Mittmedias e-tidningar.

– Mycket av förbättringarna finns annars ”under huven”. Den nya plattformen är tekniskt modernare och har en ökad stabilitet och leveransssäkerhet.

Behöver kunderna göra något för att ta del av nya e-tidningen?

– Ja. Nu när vi uppgraderat apparna måste du som kund logga in igen med din e-postadress och det lösenord du använde när du skapade ditt konto. Så se till att ha dina användaruppgifter redo. Men den som glömt lösenordet eller behöver annan hjälp kan också få det, antingen via vår kundservicesajt eller genom att kontakta kundservice, säger Bjarne Frykholm.

– På kundservicesajten finns även en guide som hjälper dig att optimera läsupplevelsen av e-tidningen. Och när du öppnar nya e-tidningsappen första gången leds du genom en introduktion där vi förklarar hur appen fungerar. Du kan dock behöva uppdatera din app om inte automatisk uppdatering är påslagen.

– Appen ska fungera från och med IOS 9 och från och med Android 4.4, men kunder med mycket gamla enheter och äldre operativsystem än så kan inte använda appen. De måste uppgradera, eller i värsta fall köpa en ny enhet.

Har vi ytterligare förbättringar att se fram emot längre fram?

– Ja, den nya plattformen ger nya möjligheter så det är högst troligt. Här är vi bara i början av en spännande utveckling, säger Bjarne Frykholm.

Logga in på nytt – och läs nya e-tidningen!

Som prenumerant på något av våra nyhetspaket (digital, helg eller komplett) har du alltid tillgång till e-tidningen. Nu har vi uppgraderat VLT:s e-tidningsapp och det innebär att du måste logga in på nytt för att ta del av den nya e-tidningen med alla förbättrade funktioner. Du loggar in med den e-postadress och det lösenord du använde när du skapade ditt konto. Behöver du hjälp? Besök vår kundservicesajt, här får du svar på dina frågor och du är även välkommen att kontakta oss.