Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är VLT:s nya medarbetare: ”Ska bli väldigt roligt”

Nu är arbetet klart med VLT:s nyrekryteringar.
Sofie Tejre, reporter, Joni Nykänen och Maria Slagbrand, printredaktörer, blir nya medarbetare i VLT-huset.

Rekryteringsarbetet har pågått under hösten och nu kan vi äntligen presentera våra nya medarbetare för er läsare:

Sofie Tejre, reporter:

32-åringen, som bor i Västerås, kommer efter årsskiftet till VLT från Västerås Tidning. Sofie Tejre har en gedigen journalistisk bakgrund som reporter, programledare och producent på Sveriges Radio (P4 Gävleborg, P4 Västernorrland, P1 och P4 Västmanland), reporter och videofotograf på SVT Nyheter samt reporter och fotograf på Västerås Tidning.

– Det ska bli väldigt roligt. Jag ser fram emot att få jobba med alla duktiga, kunniga journalister hos er, säger Sofie Tejre.

– Vi ser mycket fram emot att få börja jobba med Sofie. Hon har en gedigen erfarenhet och bra koll på Västerås, säger Cecilia Rindbäck Tiger, nyhetschef.

Joni Nykänen, printredaktör:

41-åringen, som bor i Västerås, har en gedigen journalistisk bakgrund som multijournalist på Fagersta-Posten, nöjesredaktör på Norrbottens-Kuriren, nöjesreporter på Aftonbladet, ansvarig utgivare/redaktör/reporter på ETC Västerås, innehållsredaktör på Aftonbladet, bokförfattare och frilansjournalist.

– Jag letar efter lagspelet, då trivs jag. VLT har medvind gällande sina produkter och det journalistiska arbetet. Jag vill vara med i viktiga sammanhang för en viktig tidning som VLT. Jag vill vara en del av teamet, säger Joni Nykänen.

Maria Slagbrand, printredaktör:

58-åringen bor i Västerås och är en mångårig VLT-medarbetare som haft flera olika sysslor genom åren. De senaste åren har Maria vikarierat som printredaktör – och nu fortsätter hon som ordinarie printredaktör.

– Jättekul att vara tillbaka på riktigt, nu kan jag få lägga krut på det jag kan bäst: att göra tidning, säger Maria Slagbrand.

– Vi visste att vi skulle få in god kompetens och vilja att utveckla VLT:s produkter ytterligare redan när vi såg hur många starka ansökningar vi fick in. Med Maria Slagbrand och Joni Nykänen som nya printredaktörer är jag helt säker på en god utveckling av VLT:s papperstidning och e-tidning även nästa år. Med Sofie Tejre som ny reporter är jag lika säker på fortsatt utveckling gällande engagerande lokaljournalistik, säger Pasi Hiirikoski, redaktionschef.