Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här finns alltid något att fira

I relativt nyöppnade butiken Party Land planerar de alltid för fest. ”Det finns alltid något att fira”, säger ägaren Charlotte Lindblad.

Annons

Något fattades i Västerås, tyckte Charlotte Lindblad.

– Vi ville öppna butik och när vi hittade konceptet, en butik med festtema, och den här lokalen i city så kände vi att det bara var att köra, säger Charlotte.

Tidigare hade hon jobbat i personalbranschen men var sugen på att starta något nytt.

– Konceptet är en franchise från USA men växer väldigt snabbt i Sverige. Människor vill helt enkelt pynta inför sina fester, säger hon.

Butikens sortiment är ungefär hälften attiraljer kopplade till de olika festhögtiderna under året och hälften saker för att fira födelsedagar, dop, bröllop och andra högtidstillfällen som infaller under hela året.

– Våra toppar skiljer sig lite från andra butiker. I stället för att ha en stor julrusch hade vi en rejäl topp inför halloween och sedan inför nyår.

I början av året var det full fart till alla hjärtans dag. Hjärtformade ballonger och nallar är storsäljare, enligt Charlotte.

– Även om det finns både utklädnader och partypynt i andra affärer känner vi inte att det är konkurrens. Snarare tror jag att mångfalden av butiker ökar intresset hos kunderna. Det finns heller inga andra butiker som är lika renodlade på festtillbehör som vi.

Även om butiken bara funnits i ett halvår tycker Charlotte att fler och fler hittar dit och att de hunnit få många stammisar som återkommer.

– Vi har en ekonomisk plan och än så länge har vi följt den bra, säger hon.

Konceptet fest gör att butiken påverkas relativt lite om folk skulle få mindre pengar i plånboken, tror Charlotte.

– Får man ont om pengar kanske man i första hand sparar in på till exempel semestern. Att ha lite fest tror jag att man unnar sig.

Familjen Tejne är i butiken för att leta pynt till Emmy Tejnes 18-årsfest.

För mamma Susanne Tejne och Emmys bror Pontus Tejne är det första gången de besöker Party Land. Men Emmy har gjort flera besök.

– Inför halloween handlade jag här. Sedan finns det mycket kul att titta på, säger Emmy Tejne.

Hon har tidigare varit på en kompis 18-årsfest och är peppad inför att få pynta sin egen.

– Det kommer att bli mycket rosa och silver, kanske en hel del glitter. Men partyhattar, njae det är jag lite osäker på om vi ska ha alls, säger Emmy.