Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här firar Arbogasonen efter Dalkurds avancemang till Allsvenskan

Dalkurd har slagit Fotbollssverige med häpnad och är klart för Allsvenskan. En av huvudpersonerna bakom succén är Arbogasonen Frank Pettersson som varit en klippa i målet under säsongen. Under natten firade han på nattklubb i Borlänge tillsammans med sina lagkamrater.

Arbogasonen Frank Pettersson spåddes en lysande framtid när han slog igenom i tonåren. Redan som 17-åringen värvades han till AIK. Några år senare hade fotbollskarriären inte riktigt tagit fart så som många trott.

Frank valde 2005 att flytta hemåt och spela för Köping FF i fem säsonger innan Dalkurd fick upp ögonen för hon 2010. Resten är ren och skär idrottshistoria där Frank Pettersson varit med på resan upp till eliten. Bortsett från en snabb sväng till Jönköping (säsongen 2012) har Frank varit Dalkurds givna etta mellan stolparna i sju säsonger.

Den här historiska säsongen har Arbogasonen varit en stor bidragande faktor till Dalkurds avancemang. Borlängelaget är nämligen det lag som släppt in minst mål i Superettan.

Efter 1–0-segern hemma mot GAIS under lördagen stod det klart att Dalkurd spelar i Allsvenskan nästa säsong. På twitter förmedlade Frank Pettersson sin glädje under lördagskvällen.

"ALLSVENSKAN! Tack alla spelare, ledare och supportrar för idag! Nu njuter vi i kväll", skrev Pettersson.

Efter det följde han med sina lagkamrater in i en natt fylld av firande.

LÄS ÄVEN:

Se vilda glädjen när fansen stormar planen efter Dalkurds allsvenska avancemang

Klart för allsvenskan – Ladda ned ditt eget Dalkurdlöp

Det nya Sveriges Åshöjden – så gick Dalkurd från kvartersklubb till global gigant: "Är man förtryckt törstar man efter framgång"

Stort bildextra – se Dalkurds resa från starten 2004 till allsvenskan 2017

Här är hjältarna som spelade upp Dalkurd i Allsvenskan

Bågefeldt: "Bijî, hörrni! Jag hoppas att vi ses i allsvenskan"

Se galna firandet med fansen efter målet som skickade Dalkurd upp i allsvenskan

Dalkurd klara för allsvenskan – så var matchen minut för minut