Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här kan du fira midsommar!

Här är ett urval av de största evenemangen i Västerås med omnejd.

Djäkneberget: Firandet startar kl 13 med smyckning och resning av midsommarstången. Sedan blir det dansuppvisning av folkdansgille, danslekar runt stången samt godisregn följt av nationalsången.

Lundby kyrka: Midsommarfirande vid prästgården: Kl 14 är det resning av midsommarstången. Det blir musik, dans, lotterier, kaffeservering och hölassåkning med traktor. Kl 16 är det avslutande sommarandakt med Inga-Lill Gustavsson.

Norra Björnö : Midsommarafton firas vid Norra Björnö fritidsgård med lövning av stången 10.30. Kl 15 reses stången till spelmansmusik. Kl 17 blir det sång och musik av Erna Dannäs och Tomas Wroblewski.

Råby: Midsommarfirande vid dansbanan vid Råbystallet. Kl 14 blir det lek och dans för alla med levande musik.

Ridön: Midsommarfirande på Kurö gård. Stången reses kl 14.30. Sedan blir det dragspelsmusik, lekar och dans. Serveringen har öppet. Färjorna kör mer än en tur per timme fram till midnatt.

Skultuna: Midsommarfirande vid Kvarnbackavallen. Det blir fiskdamm, chokladhjul, lotterier, femkamp och tipspromenad mellan 14–17. Efter att midsommarstången har rests blir det dans, sång och dragspelsmusik.

Sätra Brunn: Midsommarfirandet pågår 11–17 med hantverkare, knallar, loppmarknad, ponnyridning och under dagen uppträder Westmannafolk med sin orkester. Klockan 15 reses midsommarstången och därefter blir det dans och tal.

Östra Holmen: Firandet startar med att midsommarstången reses kl 14. Därefter blir det dans kring stången och lekar. Serveringen är öppen. Elbafärjan går varje timme hela dagen. Gratis båt upp till 16 år. Du som har VLT-kortet får 25 procent rabatt under midsommarafton.