Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här klipper ministern till

6 500 kvadratmeter samlad hjälp invigdes på Hässlö på tisdagen. Äldre- och folkhälsominister Maria Larsson fanns på plats för att invigningstala och klippa det blå-gula bandet.

- Det ni har gjort här är fantastiskt, berömde hon samtliga inblandade i tillkomsten av det nya Hjälpmedelshuset.

- Ni är verkligen något på spåren med ert nytänkande gentemot näringslivet och det är något för övriga landet att ta efter, fortsatte Maria Larsson och tillade att det var nog det största hjälpsmedelscenter hon någonsin sett.

Landstingets Hjälpmedelshus öppnade i går, måndag, och invigdes på tisdagseftermiddagen. 500 kvadratmeter av det nya huset är vigt till utställningar. Där får leverantörer av hjälpmedel visa upp sig och sina saker.

Hjälpmedelshuset är nästan dubbelt så stort som de lokaler man växt ur på Centrallasarettet i Västerås och man sysselsätter ungefär 60 anställda precis som tidigare. Framför allt är det lagret och utrymme för att ta hand om rekonditionering av hjälpmedel som har fått det utökade utrymme man behövt så länge.

Enligt verksamhetschefen Camilla Johnsson är förhoppningen att samla så många verksamheter som möjligt under samma tak som kan samverka och hjälpa dem som behöver.

- I första hand satsar vi på en butik för enklare hjälpmedel och den ska vara på plats absolut senast 1 november.