Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här startar psykkriget

Psykkriget inför derbyt är igång.
– VSK är favoriter, säger Syrianskas tränare Melke Alan.
– Vi vill undvika att dras ned i Syrianskas tempo, säger VSK-tränaren Kalle Granath.

Syrianska är före VSK i tabellen på bättre målskillnad.

Men Melke Alan håller ändå Grönvitt som favoriter på måndag.

– Ja, det måste jag göra. Det är det stora laget i Västerås, vi är den lilla utmanarklubben från Vallby, säger Syrianskatränaren.

Trots att ni ligger före VSK i tabellen?

– Man måste titta till vad som varit tidigare också. VSK är en stor och anrik förening som satsar på att göra något bra den här säsongen. I mina ögon är det en klubb som ska spela på en högre nivå, minst i superettan.

Alan fortsätter:

– Jag har mött VSK med både Forward och Degerfors när de hade spelare som ”Markan” (Peter Markstedt). Historiken spelar också in.

VSK-tränaren Kalle Granath:

– På hemmaplan har vi alltid goda möjligheter att vinna oavsett motstånd. Men det går inte att resonera kring vem som är favorit, lagen är så pass jämna hittills.

– Däremot har det ingen som helst betydelse med historik inför den här matchen. Det är helt ointressant. Men det är kul att han tycker att vi hör hemma högre upp i seriesystemet, det kämpar vi för varje dag.

Psykningarna har börjat.

Syrianska har spelat ut favoritkortet. Kalle Granath pratar taktik:

– Syrianska har gjort det otroligt bra hittills. De drar ned tempot och är starka i avsluten. De har fått matchbilderna att passa dom. De får spela ganska lågt och skicka lite långbollar. Det är dom bra på.

Han fortsätter:

– Vi hoppas att vi kan undvika att gå ner i deras tempo och hålla ett högre tempo.

Tycker du att de har ett lägre tempo än er?

– Ja, betydligt. Det har de ju. Men de är duktiga på det och det är en styrka att kunna spela det spelet.

Melke Alan har en annan uppfattning:

– Vi vill spela ett snabbt spel, rulla bollen efter marken och få fart på matchen.

Däremot drar sig ingen av tränarna för att berömma den andres lag.

På frågan om de är förvånade över motståndarens tabellplacering kommer följande svar.

– Jag är inte förvånad. De har spelare som har höjt sig rejält från förra året. (Sebastian) Sallanto är tre klasser bättre i år. Och jag trodde inte att Suleyman Aslan, efter sin skadefyllda försäsong, skulle vara så bra. Sen har Aly Keita varit otroligt bra och räddat dom i några matcher, säger Kalle Granath.

Melke Alan:

– Jag är inte heller förvånad, inte alls. VSK har bra spelare och som jag sa, rent geografiskt och historiskt är det en klubb som ska spela på en högre nivå.