Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här talas och marscheras det i Västerås, Hallstahammar och Surahammar

Artikel 2 av 4
1 maj 2017
Visa alla artiklar

Röda fanor, högstämda tal samt ljudet av musikkårer och trampande fötter kommer att höras från allt från Stora torget i Västerås till centrala Hallstahammar och Surahammar. De mest kända talarna i år är en minister och en före detta vice statsminister.

Socialdemokraterna sitter vid makten i alla tre kommunerna och står, som vanligt, också för några av de största tågen.

Västerås socialdemokrater utgår i år från Stora torget, med samling klockan 14:30 och avmarsch 15:00. Målet är Viktor Larssons plats, nära Växhuset. Talare är Ibrahim Baylan, samordnings- och energiminister.

Surahammars socialdemokrater har istället en lokal kändis som huvudtalare: Salabon Lena Hjelm-Wallén, tidigare vice statsminister, utbildnings- och utrikesminister. Här är startpunkten torget i Surahammar klockan 14.

Hallstahammars socialdemokrater har startpunkt Folkets hus redan klockan 12:30. Huvudtalare ärden västmanländske riksdagsmannen Olle Thorell.

Skultuna har en egen manifestation. Det är ett offentligt möte mellan klockan 11 och 13 på Skultuna torg med talarna Magnus Johansson, arbetarekommunens ordförande, och kommunalrådet Ann-Louise Molin Östling.

Hundraårsfirande Vänsterpartiet har ett demonstrationståg som utgår från Fiskartorget framför Västerås stadshus klockan 14 och når Djäkneberget 14:30. Deras huvudtalare är riksdagsledamoten Hans Linde.

Ytterligare ett parti har en 1 maj-manifestation i Västerås. Det är Kommunistiska partiet som har en manifestation mellan klockan 12 och 14 på Sigmatorget, även kallat Torggatan.

Årets paroll för Socialdemokraterna är "Svenska modellen ska utvecklas – inte avvecklas". Vänsterpartiet satsar på "Det är vår tur nu!" Kommunistiska partiet återanvänder "Röd front 1 maj".