Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Har varit en omställning”

Han blev hårt kritiserad på försäsongen – sedan bröt han handen. Nu berättar David Lundbohm om första tiden i VIK. – Det har varit en omställning med sättet vi spelar på, säger forwarden.

Hämtad som fruktad målskytt i Växjö Lakers.

Men David Lundbohms första tid i Västerås har varit en direkt motsats till lagets succé.

Lundbohm fick utstå tuffa omdömen för att se otränad ut och misslyckats med att leverera under försäsongen.

– Men jag har varit i den här ligan ganska länge nu och känner mig säker på vad som krävs. Jag tycker ändå att det har varit okej hittills, säger amerikanen.

VIK Hockey har ett speciellt spelsystem – hur har det varit för dig inledningsvis?

– Det har varit en omställning med sättet vi spelar på. Men nu känner jag mig tillfreds med det och vill bara komma tillbaka och hjälpa laget.

Han spelade premiären mot Troja/Ljungby.

Sedan missade han sex matcher på grund av en fraktur i handen.

– Men nu är jag helt frisk och redo att spela.

Comebacken skedde borta mot Almtuna i fredags – då lämnade forwarden isen poänglös.

– När jag precis kommit tillbaka från skada är det viktigaste att hjälpa laget och att inte oroa sig för mycket. Mitt spel kommer att komma.

I kväll spelar han i fjärdekedjan tillsammans med Mikael Zettergren och Markus Kinisjärvi. På pappret en uppställning som är allt annat än defensiv – och ska kunna producera poäng.

– Det kändes bra första matchen vi spelade tillsammans. Det är duktiga spelare, säger Lundbohm.

Spelar du powerplay i kväll?

– Ja, det kommer jag nog att göra.

Förra säsongen överraskade Växjö stort i Allsvenskan.

Lundbohm har alltså rutin från den situationen serieledaren VIK är i nu. Här är hans metod för att ta fjärde raka segern och nionde raka utan förlust vid full tid mot Bofors.

– Det handlar om två saker, att följa tränarens spelsystem och att må bra tillsammans. Gör vi det ska vi fortsätta att vinna.

Eftersom hans två tidigare starter i VIK skett på bortaplan är hemmamötet mot Bofors amerikanens första framträdande inför hemmapubliken i en tävlingsmatch.

Hur känner du inför det?

– Det är spännande. Det ska bli kul att höra lineupen och sedan gå ut och

spela.