Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Har Västerås precis fått världens snyggaste basketplan? Mycket möjligt!

En streetbasket-plan i Västerås "kan vara mycket väl vara en av världens snyggaste". Det enligt ett pressmeddelande från Västmanlands Idrottsförbund.

Anmäl text- och faktafel

Bakom förvandlingen står förutom Västmanlands Idrottsförbund även Västerås basket, Viksängs fritidsgård, Öbergs färg och konstnären Tony Lorenzi.

Samarbetet kom till efter att Oscar Uusitalo, idrottskonsulent vid Västmanlands Idrottsförbund, fick nys om "Project Backboard" där basketplaner i USA renoverats till konstverk, enligt pressmeddelandet.

- Vi har länge arbetat med något vi kallar #idrotthjärtakultur där vi erbjuder idrottsföreningar att jobba med kulturella inslag i sin verksamhet. När jag såg projektet kände jag direkt att det skulle passa på Viksäng, där basketklubben och fritidsgården precis inlett ett samarbete för att erbjuda ungdomarna i området en meningsfull fritid, säger Oscar Uusitalo i pressmeddelandet.

Konstnären Tony Lorenzi fick uppdraget att genomföra förvandlingen. Efter två workshops med ungdomarna i Västerås basket samt Fritidsgården hade drygt 60 olika förslag till motiv samlats in. Utifrån dessa valdes det slutliga motivet.

Basketklubbar från Karlstad och Kungsholmen såväl som Svenska Basketbollförbundet har visat intresse för projektet.