Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hårda strider mellan Nord och Syd

Det är höstlov och i Rönnbyskogen, i en helt annan verklighet, pågår under veckan intensiva kamper i ett rollspelsliknande tillstånd.

Det är en verklighet där man får vara precis som man vill, så länge man accepterar reglerna och lever sig in i sin karaktär. Rollspelet, som för den oinvigde kallas för Lajv, iscensätts av ledare från Lajvverkstaden.

Spelet tar sin utgångspunkt i en ny värld. Sydlänningar och Nordlänningar har förintat den ”gamla världen” genom de evighetslånga striderna de utkämpat med varandra under åren. De har nu kommit med skepp till den ”nya världen”, som de ska befolka och göra till sitt hem.

Till de respektive ländernas fasa har den gamle antagonisten följt med även hit och nya, hårda strider tar fart. Med namn som Björn, Blåvinge och Disa Vargtass får deltagarna, som är mellan nio och tolv år, kolonisera den nya världen genom att göra upp läger, samla in byggmaterial och förstås – ta kampen med det andra landet.