Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Härlig känsla att se barnen glada”

Autografer, skott på kända bandyprofiler och massor av matcher. Så såg det ut i söndags när Mälarenergi Cup arrangerades.
– Härlig känsla att se barnen glada, säger VSK Bandys A lagsspelare Tobias Holmberg.

Mälarenergi Cup är till för att bandyspelande ungdomar i Västeråstrakten ska kunna samlas och ha kul tillsammans. Trots att ett flertal matcher spelas räknas inga resultat.

Och alla som deltar erhåller varsin medalj.

– Det är jätteroligt eftersom man får spela bandy och träffa kompisar, säger nioårige Alexander Mungsjö, Tillberga.

Den aktivitet som lockade mest var ”speed-shoting”. Där fick barnen chansen att göra mål på P20-målvakten Carl Widerberg – samtidigt som de fick se hur hårt de sköt via en mätare.

11-åriga VSK-spelaren Virva Ryhlander överraskade med stenhårda skott.

– Roligaste var att skjuta på P20-målvakten, säger hon.

Men Virva hann med många andra saker också.

– Ja, vi har spelat tre matcher och ska spela tre till. Sen har jag tagit sex autografer också.

Visste du på förhand vilka spelare det var du fick autografer av?– Nja, bara en. Det var Ted (Andersson, VSK:s A-lag) för han bor granne med mig.

Just att möta sina idoler var en stor grej för de unga bandyspelarna. Flera spelare i VSK:s A-lag var på plats för att undervisa, skriva autografer och visa upp sig.

Så här säger Virvas nioårige bror, Jakob Ryhlander, om dagen:

– Kul att spela bandy, mitt lag (VSK) har vunnit alla sina matcher.

Har du träffat någon idol?– Ja, Tobias Holmberg. Han är jättebra på bandy och jag vill som han när jag blir stor.

Och Tobias Holmberg hade en trevlig stund i ABB Arena Syd. Med ett glatt humör skrev han autografer och ställde upp på kort när barnen frågade honom.

– För mig är det en självklarhet att ställa upp. Och det är verkligen jättekul. Det är fantastiskt när man ser barnen bli glada och sen är det även bra att vi i A-laget visar upp oss, säger mittfältaren.

Jakob Ryhlander säger att han vill bli som dig när han blir stor, vad säger man om det?– Oj, det är ganska häftigt att de säger så. Det är en härlig och speciell känsla.

Vad är tanken bakom Mälarenergi Cup?– Att alla ska få vara med. Exempelvis får alla som varit här en medalj och det är inga resultat som räknas. Det här känns definitivt som en bra grej.