Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Harmony Show Chorus raggar nya medlemmar

Om du befinner dig nära Sergels torg på lördag får du uppleva en annorlunda medlemsraggning från Sveriges barbershopkörer.

Under januari har den globala medlems-föreningen, Sweet Adelines International, med säte i USA, uppmanat alla sina medlemskörer världen över att ha öppet hus.

– Det är ju för att vi vill göra barbershop känt och smitta alla med det, säger Anna Tängerstad från Västerås Harmony Show Chorus.

Hon och nio medlemmar till kommer på lördag att åka upp och delta i en så kallad ”flashmob” på plattan på Sergels torg tillsammans med Stockholms barbershopsångare.

– Vi kommer att göra ungefär som Bounce gjorde för några år sedan, att en börjar sjunga och sedan ansluter fler och fler.

Till slut kommer 90 barbershopsångare att stämma upp i gemensam sång.

För att göra en mer lokal satsning och hitta nya medlemmar kommer Harmony Show Chorus också att ha öppet hus på torsdag nästa vecka på Culturen.

De består i dag av 50 medlemmar. Alla kvinnor, eftersom barbershopsång är indelat i manliga och kvinnliga körer.

Är det svårt att fånga nya medlemmar?

– Ja, det är lite trögt även om intresset ökade när Körslaget gick. Det är ju ett brus av aktiviteter där vi konkurrerar med många andra, säger Anna och tillägger:

– Vi vill ha genuint intresserade, eftersom det tar lite tid att vara med i kören. Vi tävlar en gång om året. Men man måste inte kunna noter. Barbershop handlar om att agera – vi vill underhålla när vi sjunger, säger Anna Tängerstad.

Johanna Bister