Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hårt tryck på sängar och madrasser

 
Flyktingkrisen
Visa alla artiklar

Flyktingströmmen gör att efterfrågan på inte minst madrasser, sängar och handdukar ökar. På Ikea har man fått anstränga sig utöver det vanliga för att klara av beställningarna.

Någon förberedelsetid fanns inte – stora beställningar kom in väldigt fort när det drog igång i början av oktober säger varuhuschefen Mattias Johansson.

– Det var en stor utmaning att väldigt snabbt få fram väldigt stora volymer och vid någon enskild dag har det varit tufft och någon enstaka artikel har tagit slut. Men med en gemensam kraftsamling och genom kontakt med myndigheter och tät dialog med våra leverantörer har vi klarat det, säger han.

Vem har gjort beställningarna?

– Migrationsverket och kommuner men en hel del enskilda boenden har också besökt oss direkt.

Vilka produkter har det varit hårdast tryck på?

– Madrasser, våningssängar, sängkläder. Sånt som tillhör en god nattsömn men även till exempel handdukar.

Hur är läget i dag?

– Vi har lyckats fylla på våra lager men det är mycket dag för dag nu. Någon mer långsiktig plan har vi inte, säger Mattias Johansson.

På Jysks båda butiker i Västerås har man inte märkt av någon ökad efterfrågan men har ändå drabbats eftersom efterfrågan från andra butiker i landet har gjort att centrallagret har tömts på vissa produker.