Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haschsmugglare stoppades på Hässlö

De båda männen ingick i organiserad haschsmuggling till Sverige. Men tullen och polisen var dem på spåren.

Västerås. Tullen hade fått underrättelseinformation om att en bokning till Västerås från Spanien hade gjorts på ett lite märkligt sätt av en person vars namn figurerat i misstänkt narkotikasmuggling.

Nu hade en bokning med samma referens men för två män – en 60-åring och en 40-åring som inte verkade ha något mer gemensamt än att deras bokning gjorts av en och samma person som heller inte verkade ha något gemensamt med de båda.

Sådant – med tanke på att bokningen gjordes via ett nätkafé i Spanien – gör att varningsklockor börjar ringa hos den europeiska tullen.

Allt tydde på att den äldre av männen, som blev bjuden på resan av den yngre och verkade leva ett fattigare liv, agerade som kurir ”mulåsna” och att den yngre mannen följde med för att se till att den äldre skötte leveransen.

De båda – som inte satt tillsammans på planet eller gav sken av att känna varandra på väg ut – stoppades i tullfiltret på Västerås flygplats. Ur 60-åringens bagage togs ett parti hasch på omkring ett och ett halvt kilo fram. Den yngre hade med sig en våg och flera mobiltelefoner som förmodligen skulle användas för narkotikaaffärer.

Västmanlands tingsrätt dömer dem till tio månaders fängelse vardera.