Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hattrick av Jabrocky

VIK Hockey vände 1-2 till 4-2-seger i den viktiga prestigematchen mot Örebro Hockey i ABB Arena.
Mycket tack vare tremålsskytten Jaroslav Jabrocky.
- Först och främst måste jag lyfta fram lagarbetet. Vi var som tigrar, säger slovakien.

Det var bra tryck i arenan direkt från start, både på läktarna och på isen. Spelet var tämligen böljande i den första perioden, chanser skapades åt båda håll.

VIK skapade dock de flesta lägena och tog också ledningen efter drygt tio minuter tack vare Jaroslav Jabrocky, som från nära håll styrde in 1-0 bakom Michal Zajkowski i Örebrokassen.

De gulsvarta tog ett litet grepp om spelet efter målet.

- Vi följde vår gameplan till punkt och pricka. Hade det varit rättvist så borde vi fått något mål till med oss, säger assisterande VIK-tränaren Bert Robertsson.

Örebro fick lite av en gratischans att komma in i matchen i inledningen av mittronden. VIK hade Lubomir Vaic utvisad sedan tidigare när Jason Walters drog på sig en tvåminutare för tripping. Det innebar att Örebro fick spela fem mot tre - och då skottade backen Alexander Deilert in 1-1 bakom Johan Gustafsson.

- Utvisningen på Vaic är helt knasigt dömd, men Walters tripping är inget att säga om, konstaterar Robertsson.

Sedan dröjde det knappt fem minuter innan Örebros Johan Sjödell-Wiklander snyggt vände bort en back bakom VIK-målet och serverade Melker Karlsson fritt läge att trycka in 1-2.

VIK:s Viktor Mårtensson försökte att ge sitt lag ny energi genom en brottningsmatch med Örebros Marcus Jonasén. Det mynnade ut i två plus två minuter i syndabåset för båda bråkstakarna.

Gulsvart radade upp kanonlägen i powerplay, men lyckades ändå inte att kvittera. Västeråsarna spottade faktiskt upp sig rejält efter baklängesmålen, men kom bara nära. Så nära man nu kan komma utan att få in trissan.

- Vårt PP, som inte fungerat så bra tidigare, var grymt bra. Vi hittade fina lösningar, det var bara målen som saknades, säger Bert Robertsson.

Knappt fem minuter in i den tredje perioden vann Kalle Olsson en närkamp mot Örebros Conny Strömberg. Olsson skrinnade loss och fixade ett friläge, som Zajkowski klarade.

Några minuter senare fick dock Kalle Olsson anledning att jubla. Olsson stötte in 2-2 efter en fin framspelning av Evan McGrath.

- Jag blev så arg när jag missade friläget, så det var hur skönt som helst att få sätta dit den i bytet efter, säger Olsson.

Med knappt nio minuter kvar fick Conny Strömberg ett friläge, som Johan Gustafsson klarade.

När fighten stod och vägde klev Jaroslav Jabrocky åter in i handlingen. Lubomir Vaic kämpade fram pucken till Jabrocky på vänsterflanken - och "Rocky" pangade in 3-2 i bortre.

I slutminuterna drog Örebros Conny Strömberg på sig en tvåminutare för interference - och då tappade han fattningen och fick ytterligare tio minuter till för missconduct.

Med 20 sekunder kvar fick VIK även till det i powerplay. De gulsvarta lekte när Örebro satsade på att ta ut målvakten, trots en man mindre på isen. Jaroslav Jabrocky fick äran att fullborda ett hattrick och spika segersiffrorna till 4-2.

- Jag hade tur som fick göra mål, men det tredje var inte mitt. Det var Evan (McGrath) och "Lubo" (Vaic) som gav mig det målet. Det var egentligen deras helt och hållet, säger Jaroslav Jabrocky.