Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonåringar stal bil i Heby och körde till Västerås – åtalas för flera brott

Ett par dagar före jul stal två tonårskillar en bil i Heby. Resan slutade med att bilen fick motorstopp vilket väckte polisens intresse.

Annons
(Arkivbild)

De två killarna har nu åtalats vid Uppsala tingsrätt för olovligt brukande och olovlig körning. Det var tidigt på morgonen den 17 december som polisen stannade till vid cykelbanan vid Ica Åkrahallen där en bil hade fått stopp. På plats fanns två ungdomar som berättade att en tredje man hade kört, men att han gått för att låna startkablar.

Polisen åkte därmed iväg men fick strax efteråt ett larm om att bilen de just lämnat var stulen. Denna gång erkände killarna att de tagit bilen av en bekant utan lov.

I bilen hittades även en kniv. En av killarna medgav att den var hans och han åtalas därför även för brott mot knivlagen.

Killarna har berättat i polisförhör att de tog bilen utan lov för att träffa två tjejer i Vittinge och i Västerås. Planen var att de skulle hinna hem innan stölden uppdagades, vilket sprack då bilen gick sönder på hemvägen.

En av killarna åtalas även för stöld och våld mot tjänsteman efter att han i början av april försökte stjäla en märkesjacka i en sportbutik och sedan satte sig till motvärn när en butiksanställd och en ordningsvakt stoppade honom.

Mer läsning

Annons