Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Hej. Du är snygg!"

Hur raggningssugna är Västeråsarna? Ung provade tre skamlösa raggningssätt. Det krävdes en hel del mod och hårspray för att gå i hamn.

Ung hade bestämt tre raggningssätt som vi skulle prova. Målet var att se hur västeråsarna reagerade. Blev de smickrade, skrämda, förvånade eller arga?

En bit in i situationen avslöjade vi att vi kom från VLT och frågade hur personen kände efter att ha blivit uppraggad så här rakt på. För att personerna inte skulle känna sig bortgjorda bestämde vi att bara ragga på personer vi tyckte var snygga.

1 Första raggknepet vi testade var ”rakt på sak”.

Det finns en utmärkt replik för blixtragget du upptäckt plötsligt på stan. Gå fram och säg helt enkelt det du vill säga: ”Hej, jag säger inte det här ofta men du var verkligen snygg”. Personen ska helst vara ensam, annars kan kompisar påverka godbitens svar.

2 Det andra knepet var att spela ”den luriga”.

Denna replik fungerar utmärkt på det söta butiksbiträdet du annars aldrig skulle våga ragga på. Gå fram och fråga något helt meningslöst, som om byxorna finns i en

mindre storlek eller liknande. Biträdet hjälper dig och du tackar och går vidare. Efter ett antal minuter återvänder du till affären och går fram till godbiten och säger: Hej jag tror jag glömde någonting… Ditt nummer?

3 Omvänd sympati var det tredje sättet.

Gå med en halvöppen väska och prata i telefon, spela lagom stressad men upprätthåll det viktigaste – charmen. Stöt ihop med den inspanade och tappa ut alla grejer i väskan medan du säger: Åh, förlåt så mycket, jag är så klumpig! Förhoppningsvis hjälper han/hon dig att plocka upp sakerna och i värsta fall får du en brännande bitchblick och en pinsam sorti.