Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hela familjens dataspel

Hela familjen Holmström på Önsta var med om att göra ett dataspel. Nu är spelet spritt över hela världen och ligger på topplistor i både Sverige och Storbritannien.

Spelet Woolcraft går ut på att återförena bortsprungna får med en fåraherde. Det kan spelas av både barn och vuxna, men förutsatt att man har en Ipad eller en Iphone.

– Målet med spelet är att få fåren att hoppa till fåraherden. Man måste bygga broar och plantera buskar för att lyckas, berättar Patrik Holmström, som står för mycket, men inte allt, i arbetet med spelet.

Det är kort sagt ett lugnt strategispel, inget stressigt skjutarspel.

Spelet säljs genom Apples App Store, där det nu har nått höga listplaceringar i den svenska delen av nätbutiken, särskilt i avdelningen ”familjespel”.

Men även i Storbritannien börjar allt fler att upptäcka Woolcraft.

Familjefadern Patrik är systemvetare och var den som började att arbeta med spelet, men snart involverades hela familjen, både i spel- och ljuddesignen.

– Lyssna på fåren. Det är min tolvårige son Adams röst du hör. Lyssna nu på herden. Det är min fru Christina som kular. Hon är grym på att sjunga!

Äldste sonen Jesper, 23 år, bor numer i Norge, men var den som sluttestade spelet innan det släpptes.

Ida, 9 år, och Adam, 12 år, hjälpte till med att designa banorna, ja, Adam lyckades med att konstruera den svåraste banan.

Spelet har nämligen 200 banor, varav de senare 140 egentligen är gjorda för vuxna.

Familjevänligt dataspel

Spelets namn: Woolcraft.

Första version: Januari 2011.

Plattform: Iphone och Ipad.

Närmaste framtidsplaner: Att spelet, med andras hjälp, även ska omarbetas och släppas för Macintoshdatorer och Androidtelefoner.