Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hellenberg lämnar allsvenska topplaget: "Ett uppdrag jag inte kunde tacka nej till"

Västeråsaren Lotta Hellenberg gör som huvudtränaren Viktor Eriksson och lämnar Eskilstuna United efter säsongen. Och Hellenberg vet vad hon ska göra istället – även om hon inte tänker avslöja det.
– Det är ett uppdrag jag inte kunde tacka nej till, säger hon till Ekuriren.

Lotta Hellenberg kom till Eskilstuna United inför lagets allsvenska debutsäsong 2014. Hon började som talangutvecklare och ungdomsansvarig och i år blev hon assisterande tränare för A-laget.

Nu har hon bestämt sig att lämna föreningen efter säsongen, precis som huvudtränaren Viktor Eriksson. Vad Hellenberg ska göra istället, vill hon inte avslöja.

– Ibland är det bra med nya utmaningar. Är du 50 år och för möjligheten att testa något annat vill jag göra det, säger hon till Ekuriren.

Men ännu är säsongen inte över och av allt att döma kommer det bli en hektisk sista tid för Hellenberg. Det, då A-laget fortfarande har en liten chans att ta sig till Champions League samtidigt som F19-laget ska försöka försvara förra årets SM-guld.