Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hellström-arrangör vill inte ha sex vakter

(Uppdaterad 20.06) Polisen kräver sex vakter till den ungdomstäta Håkan Hellström-konserten i kväll. Men det tycker inte arrangören .

Konsertarrangören Message Production och Polisen i Västerås är inte överrens om hur många ordningsvakter som behövs på kvällens Håkan Hellström-konsert på Bombardier Arena.

Polisen har gjort bedömningen att det bör vara sex vakter på plats.

-Vi gör bedömningen från fall till fall. I det här fallet sett till antalet besökare och att det är en ungdomsrelaterad tillställning, säger Per Wideberg, biträdande närpolischef.

Vad menar ni kan hända?

-Det är i första hand ett ordningsproblem och det är det vi vill ska förbyggas.

Det var så sent som i morse som Björn Carlsson fick reda på polisens beslut om antalet vakter.

Anledningen till det, menar Per Wideberg, är att Björn Carlsson lämnat in sin ansökan sent. Trots att konserten planerats sedan flera månader tillbaka.

-Det var nu i veckan som han lämnade in sin ansökan, möjligen i slutet av förra veckan, säger Per Wideberg.

-Eftersom han kom in med ansökan så sent så kan inte vi resurssätta med poliser heller, förtsätter Wideberg.

Björn Carlsson, VD för Message Production och arrangör till konserten, överklagade beslutet till polisen i eftermiddags. Ett utdrag ur överklagan:

”Vi har under våra dryga 10 år som konsertarrangör i Västerås aldrig varit ålagda att ha ordningsvakt vid våra arrangemang i Västeåshallen/Bombarider Arena och förstår inte varför vi ska vara tvingade till detta nu.

Detta är fjärde gången vi arrangerar en konsert med Håkan Hellström i Västerås

och det har aldrig varit någon form av ordningsstörning vid de tidigare arrangemang trots att det varit större publik vid två av tillfällena... Att ekonomiskt klara av att bära kostnaden för 6 vakter på det låga publikantalet är omöjligt.”

VLT har förgäves försökt nå Björn Carlsson, som inte vill ge en kommentar.

Oavsett Björn Carlssons överklagan så åligger det honom nu att få fram sex vakter till kvällens konsert, berättar Per Wideberg.

VLT:s recensent kan vid 20-tiden på fredagskvällen rapportera att det finns sex vakter på konserten, precis som polisen krävt.