Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemma igen efter hjärtstopp

Förra veckan drabbades brandmannen Fredrik Eriksson  av hjärtstopp när han spelade hockey-bockey med sina arbetskamrater.

Hans liv gick att rädda tack vare rådigt ingripande av arbetskamrater och hjärtstartare som fanns på plats på Rocklunda.

Sedan dess har det varit många provtagningar för Fredrik. Både här på lasarettet i Västerås och på Karolinskai Stockholm.

– Jag mår bra fysiskt och är hemma nu. Jag har fått någon form av hjärtstartare, ICD, inopererad. Den går in och ger en stöt vid behov så nu behöver inte grabbarna hjälpa mig längre. Nu klarar jag mig själv, säger Fredrik med ett skratt.

Undersökningarna på Karolinska har inte gett några svar om vad det var Fredrik drabbades av när hans hjärta stannade. Därför får han räkna med att stanna hemma från arbetet ännu en tid och besöken hos specialister fortsätter.