Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemsk hemresa i askans skugga

Vulkanutbrottet på Island gjorde att västeråsaren Daniel Brodén kom hem 30 timmar senare än beräknat och 3 500 kronor fattigare.

Resan skulle ha tagit två timmar men tog i stället 32 timmar.

- Men vi hade tur ändå. Det är säkert många som har lagt ut mer pengar eller inte kunnat ta sig hem överhuvudtaget, säger Daniel Brodén till vlt.se.

Resan hem startade på torsdagskvällen med en tågresa på åtta timmar från Bryssel till Aachen i Tyskland med ett fyratimmars stopp i Liège. Därifrån fortsatte resan mot Hamburg.

- Det var där det riktiga kaoset började. Det fanns bara tre vagnar för allt folk som skulle upp mot Norden och Kastrup. Människor som hade armarna utanför när tågdörrarna stängdes slet polisen ur tågvagnarna.

På grund av tågkaoset i Hamburg orkade inte Daniel att vänta på nästa tåg. Därför blev det taxi från Hamburg till Kastrup.

- Det blev en dyr resa, men det var det värt. Vi var åtta personer som delade på taxinotan på 6 500 kronor.

Från Kastrup var det tåg till Malmö och sen vidare till Stockholm. Vid 8-tiden på lördagsmorgonen var Daniel i Västerås.

- Det har varit en upplevelse men också ett helvete, men nu är det helt underbart att vara hemma, säger Daniel Brodén.