Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hennig kickas från uppdrag

På måndagen beslutade Hyresgästföreningens förbundsstyrelse att suspendera Peter Hennig från sitt förtroendeuppdrag som suppleant i Hyresgästföreningen i Västerås interimsstyrelse.

VLT har tidigare berättat att Hyresgästföreningen i Västerås för några veckor sedan valde en ny interimsstyrelse. Vad som inte var känt då var att Peter Hennig, som valdes in som suppleant, också representerar Agro Mark – ett mindre seriöst bostadsföretag.

Agro Mark tog i fjol över en fastighet utanför Lycksele. Men bolaget fick betalningsproblem och låg bland annat efter med elavgifterna. I maj i år bröt Skellefteå kraft elförsörjningen och hyresgästerna blev utan el. Nu är bostadsföretaget föremål för prövning om tvångsförvaltning i hyresnämnden i Umeå. Det innebär att hyresnämnden kan frånta Argo Mark förvaltningen av fastigheten.

– Vi har försökt förmå Peter Hennig att avgå frivilligt ur styrelsen, men han vägrar eftersom han inte anser sig ha gjort något fel. Men för oss är det naturligtvis självklart att han inte ska sitta kvar med tanke på vad som hänt. Enligt stadgarna får vi inte suspendera honom. Därför har vi lämnat över ärendet till förbundsstyrelsen, säger Tomas Östling, ordförande i interimsstyrelsen i Västerås.

Hyresgästföreningens förbundsstyrelse gick på Västeråsfraktionens linje.

– Man kan givetvis inte vara förtroendevald i Hyresgästföreningen när man samtidigt representerar en oseriös hyresvärd, kommenterar förbundsordföranden Barbro Engman.

Peter Hennig har valt att inte uttala sig för VLT.