Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Henrik Schyffert till Västerås: "Nästan alla tjänar på att vi är rädda"

Henrik Schyffert har med sin standup-föreställning "Var inte rädda" gjort succé över hela landet. Nu fortstätter turnén i vår och kommer till Västerås.

Standup-föreställningen "Var inte rädda" med Henrik Schyffert har hyllats i flera tidningar. Den har sålt slut under hela året och kommer nu tillbaka i vår på flera orter.

I föreställningen gör Henrik Schyffert upp med vår oroliga samtids självbild, och sin egen. Han rannsakar sig själv, sina rädslor och att våga tänja på gränserna.

– Varför är vi så rädda just nu? Trots att vi har det så bra? Ett sätt att ta reda på det är att i stället fråga: vilka tjänar på att vi är rädda? Och då visar det sig att det är nästan alla.

– Tidningar tjänar på att skrämma upp oss med rubriker som ”Varning för slukhål”, reklamen tjänar på att vi är rädda för att vi har fel mobil eller inte går på rätt gym och populistiska politiker tjänar på attvi är rädda för varandra. De enda som inte vinner på att vi är rädda hela tiden är vi, säger Henrik Schyffert i ett pressmeddelande.

Vårsäsongen inleds i Västerås Konserthus den 26 januari.